Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Ratkaisun toimintaperiaate ja edut

Korkeapainekostutuksessa vesihöyryä tai hienojakoista vesisumua lisätään liikerakennusten tai tuotantolaitosten huoneilmaan.

Ilmankostutusjärjestelmässä vesisumua lisätään huoneeseen suoraan sumuttimien kautta, jotka ovat yleensä seiniin tai kattoon asennettuja pieniä suihkuttimia. Ilmaa voidaan kostuttaa myös lisäämällä vesihöyryä ilmanvaihtokanavan kautta siirtyvään ilmaan. Tämäntyyppisiä ratkaisuja käytetään yleensä esimerkiksi toimistorakennuksissa, sairaaloissa ja teattereissa.

Käyttökohteeseen sopivan ratkaisun avulla pyritään hallitsemaan ilmankosteutta liikerakennuksessa (esim. museo tai toimistorakennus) tai tuotantolaitoksessa. Järjestelmän avulla ilman kosteustasoa pystytään hallitsemaan erittäin tarkasti. Näin voidaan helpottaa tuotantolaitoksissa ja liikerakennuksissa esiintyviä yleisimpiä ongelmia, joita ovat liikalämpö, ilmassa leijuva pöly, tuotteiden kuivuminen (kuivaus) ja mahdollinen sähköstaattisen varauksen purkautuminen.

Kosteudensäätö on tärkeää liikerakennuksissa, koska liika kuivuus tai kosteus vaikuttaa sisäilmaan ja tuottavuuteen.

Airtecin® valikoimasta löytyy korkeapainekostutusratkaisuja liikerakennusten ja tuotantolaitosten tarpeisiin. Tarjoamme myös neuvontapalveluja insinööreille ja LVI-asiantuntijoille tämäntyyppisten ratkaisujen suunnitteluun, käyttöönottoon, valvontaan ja huoltoon.

Blogissa esittelemme korkeapainekostutustekniikan toimintaperiaatteen ja ratkaisun tuomia etuja. Löydät blogikirjoituksemme alta.