Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Kostutusjärjestelmä

Kostutuslaitteiston perustehtävänä on säädellä ilmankosteutta ja lisätä ilmaan kosteutta, jotta ilman vesipitoisuus olisi prosessin laatuvaatimusten kannalta sopiva.

Menetelmä kosteuden lisäämiseksi ilmaan voi vaihdella niiden tilojen, koneiden ja olosuhteiden mukaan, joissa tai joiden yhteydessä ilmankostutusjärjestelmää käytetään. 

Suureen paineeseen perustuva ilmankostutus kylmää vettä hyödyntävillä kostutuslaitteistoilla voidaan toteuttaa kanavakostutuksena, jossa vettä lisätään vesisumuna ilmavirtaan ilmanvaihtojärjestelmässä. Toinen vaihtoehto on asentaa kostutusjärjestelmä suoraan huonetilaan, jolloin vettä lisätään suoraan huoneilmaan venttiileillä varustettujen sumutinten ja suutinten avulla.

Huoneeseen asennettava kostutusjärjestelmän

Huoneeseen asennettavia ilmankostuttimia käytetään yleensä painotaloissa, elektroniikkatehtaissa ja muissa tuotantotiloissa, joissa kehittyy paljon paikallista lämpöä.

Huoneeseen asennettavalla kostutuslaitteistolla voidaan:

  • poistaa liikalämpöä adiabaattisen jäähdytyksen ansiosta
  • estää staattisten sähkövarausten (ESD) syntyä ilmankosteutta säätelemällä
  • vähentää tuotteiden kuivumisen riskiä
  • hallita ilmassa leijuvia hiukkasia, jotka voivat aiheuttaa haittaa tuotantovälineille, tuotteiden laadulle ja työntekijöiden terveydelle.

Lue lisää huoneeseen asennettavissa kostutuslaitteistoista täältä

Kanavakostutukseen perustuva kostutuslaitteisto

Kanavakostutukseen perustuva ratkaisu tunnetaan myös lyhenteellä AHU (air handling unit). Se on ilmanvaihtojärjestelmään integroitu ilmankostutusratkaisu, jossa tuloilmavirtaukseen lisätään vesisumua.

Näiden ilmankostutuslaitteistojen tavallisia käyttökohteita ovat suuret rakennukset, kuten toimistot, museot, teatterit ja sairaalat, joissa ilmankosteuden hallitseminen on tärkeää sekä rakennuksessa oleskelevien ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi että materiaalien ja varusteiden suojelemiseksi.

Lue lisää kanavakostutuksesta täältä

Kapasiteetti ja suunnittelu

Kaikki Airtecin ilmankostutuslaitteistot perustuvat vakiokomponentteihin sekä yli kolmenkymmenen vuoden kokemukseen useilta eri toimialoilta ja eri käyttösovelluksista.

Hyvän järjestelmän perustan muodostavat siis hyväksi havaitut komponentit, syvällinen asiantuntemus ja ennen kaikkea käyttökohteiden yksilöllisten vaatimusten ja mahdollisuuksien perusteellinen arviointi.

Tutustu prosessiimme, jonka avulla kartoitamme aina uusien asiakkaiden tarpeet ja luonnostelemme sopivan ratkaisun - Lue lisää prosessista täältä 

Maksuton projektiarviointi

Airtec tarjoaa maksuttoman arvion asiakasyrityksen tiloista, jotta voidaan selvittää, millainen ilmankostutuslaitteisto olisi omiaan optimoimaan esimerkiksi tuotanto-olosuhteet ja työympäristön.

Projekti-insinöörimme selvittävät tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa ilmankosteusvaatimukset, joita valmistettaviin tuotteisiin kohdistuu. Kartoitamme myös tuotantolaitoksen pohjapiirustuksen ja toimintojen sijoittelun sekä niihin vuosien mittaan tehdyt muutokset, olemassa olevat ilmanvaihtojärjestelmät ja kaikki prosessit, joissa voi syntyä liikalämpöä – mainitaksemme joitakin esimerkkejä tarkasteltavista muuttujista.

Selvitysten perusteella laadimme suosituksen siitä, miten tuotanto- ja varastotiloja sekä työympäristöä voisi parhaiten optimoida.

Lue lisää maksuttomasta arvioinnista, jonka tarjoamme asiakkaillemme

Airtec hallitsee ilmankostutuksen

Airtec hallitsee tuotantotilojen, teollisuusrakennusten ja varastojen ilmankostutuslaitteistojen suunnittelun, asentamisen ja huollon.

Autamme optimoimaan tuotantolaitoksen käytettävyyden sekä poistamaan staattiseen sähköön, ilmassa leijuviin hiukkasiin, tuotteiden kuivumiseen ja liikalämpöön liittyviä ongelmia.

Airtecin palveluksessa on kokeneita projekti-insinöörejä, jotka ovat vuosikymmenten saatossa kehittäneet ja suunnitelleet ihanteellisia ilmankostutusratkaisuja monenlaisiin yrityksiin.

Kokemuksemme ja tekninen tietämyksemme auttavat yritystäsi selvittämään, mitä hyötyä teille ja asiakkaillenne voi olla Airtec-ilmankostutuslaitteiston asentamisesta. Saat meiltä myös täsmälliset tuottoaste- ja energiatarvelaskelmat.

Lue lisää Airtecistä täältä

Esimerkkejä asiakkaista ja käyttökohteista

Tutustu siihen, miten olemme auttaneet yrityksiä luomaan ja ylläpitämään tehokkaita tuotantoympäristöjä.