Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Kanavakostutus AHU

AHU (Air Handling Unit) on ilmankäsittelylaitteen ilmanvaihtokanavaan integroitu ilmankostutusratkaisu, jossa vettä lisätään ilmavirtaan vesisumuna.

Tämäntyyppistä ilmankostutusjärjestelmää käytetään yleensä liikerakennuksissa, kuten toimistoissa, museoissa, teattereissa ja sairaaloissa, joissa ilmankosteuden säätö on tärkeää ihmisten hyvinvoinnin sekä materiaalien ja laitteistojen varastoinnin kannalta.

Ilmanvaihtokanavaan tai ilmankäsittelylaitteeseen asennettavassa kostutusratkaisussa vesisumua lisätään ilmavaihtokanavan ilmavirtaan. Järjestelmän keskeisin osa on kostutuskammio, joka näkyy kuvassa olevan kokoonpanon alaosan keskellä. Toimintaperiaate on kuvattu alla olevassa kaaviossa.

Tässä kaaviossa on kuvattu ilmanvaihtokanavaan asennettavan järjestelmän keskeisin osa, ilmankäsittelylaite. Kuvassa vasemmalla vesisumua syötetään kennoon oikealta etäisyydeltä. Oikealla puolella olevien erottimien avulla varmistetaan, että ilmanvaihtokanavaan ei pääse pisaroita vaan ainoastaan oikeassa kosteudessa olevaa ilmaa. Kuvan alaosassa näkyy lattiakaivo, johon liika vesi ohjataan järjestelmästä. Koko järjestelmä on korroosionkestävä, hygieeninen ja helppo huoltaa.​.

Järjestelmän ohjausyksikön avulla varmistetaan, että suihkutussuuttimet aktivoituvat portaittain, jolloin vedensyöttöä voidaan säätää lähes lineaarisesti.​

Järjestelmän perusperiaatteet

Ilmanvaihtokanavaan asennettavat Airtec®-ratkaisut perustuvat moduloivaan säätöön.

Moduloiva säätö on suunniteltu niin, että vedensyöttöä voidaan mukauttaa, jotta voidaan välttää veden tuhlaaminen ja kosteuden vaihtelut.

Moduloivalla säädöllä varustettu pumppu hajottaa vesihiukkaset, ja haihduttava pisaranerotin ohjaa vesihöyryn tehokkaasti ja tarkasti ilmavirtaan. 

Järjestelmä tuottaa vettä viemäriin hyvin vähän, ja sen energiankulutus on erittäin alhainen. Siinä ei myöskään käytetä kierrätettyä vettä.

Suuttimen ja pisaranerottimen välinen etäisyys voi olla alle metrin, joten ratkaisu soveltuu myös erittäin kompakteihin käyttökohteisiin.

Ominaisuudet

  • Suuttimen ja suodattimen välinen etäisyys voi olla jopa 600 mm

  • Alhainen virrankulutus (2,1 wattia vesilitraa kohti)

  • Tuotto 12–1 200 litraa tunnissa

  • Yhden ohjausyksikön avulla voidaan hallita jopa kolmea ilmanvaihtokonetta (AHU)

  • Veden virtaamaan ja määrään perustuva moduloiva säätö (PID)

  • Ethernet/Modbus-standardoitu

  • Hybridiratkaisu, joka sisältää suihkutussuuttimen ja haihdutussuodattimen

Huomaa: Suosittelemme käyttämään ilmanvaihtokanavaan asennettavissa ilmankostutusjärjestelmissä käänteisosmoosiin (RO) perustuvaa vedensuodatinta, jotta legionellabakteerin kasvu voidaan välttää. Lue lisää riskien ennaltaehkäisemisestä.

Ota yhteyttä jo tänään ja saat lisätietoja