Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Asianmukainen ilmankosteus parantaa työympäristöä ja tuottavuutta

Ehkäise silmien ja kurkun kuivuminen, päänsäryt ja työntekijöiden uupuminen.

Kuiva sisäilma toimistoissa ja muissa liikerakennuksissa voi aiheuttaa monia ikäviä ongelmia. Työntekijät saattavat kärsiä kuivista silmistä, ärsyttävästä yskästä tai hankalista päänsäryistä.

Huono sisäilma vaikuttaa työntekijöiden terveyteen, mutta sillä voi olla myös ikäviä taloudellisia vaikutuksia. Löydät lisätietoja alta.

Työpaikan kuiva sisäilma voi aiheuttaa monenlaista ärsytystä työntekijöille ja tuoda haitallisia taloudellisia vaikutuksia. Siksi on tärkeää, että sisäilman laatu pidetään asianmukaisena ja ilmankosteus on oikealla tasolla.

Ihmiset tuulettavat kotejaan oikein ja tarkkailevat sisäilman lämpötilaa, mutta nämä asiat unohtuvat usein työpaikalla, vaikka siellä vietetään useita tunteja vuorokaudessa.

Näihin asioihin tulisi kiinnittää erityistä huomiota talvella, jolloin sisäilmaan kohdistuu entistä enemmän vaikutuksia alhaisempien lämpötilojen takia. Ero sisä- ja ulkoilman lämpötilan välillä voi olla suuri, mikä tarkoittaa sitä, että suhteellinen ilmankosteus laskee sisäilman lämpötilan noustessa – vaikka ulkona sataisi vettä tai lunta.

Kuivassa ympäristössä virukset leviävät helpommin ilman välityksellä, ja epäasianmukainen ilmankosteus voi siksi johtaa työntekijöiden sairastumisiin ja poissaoloihin.

Ratkaisut kuivan sisäilman haasteisiin

Kuivaan ja huonoon sisäilmaan voidaan vaikuttaa monella tavalla työpaikalla. Jos sisäilma on kuiva, ilmankosteutta on nostettava.

Lämpötilaa kannattaa ensin madaltaa 20–22 °C:seen mahdollisuuksien mukaan. Jos työntekijöitä paleltaa lämpötilan laskemisen takia, heitä voi pyytää lisäämään vaatetusta ja/tai tarkistamaan mahdolliset paikat, joista käy veto. Jos lämpötilan laskeminen ei tuo parannusta ilmankosteuteen, ratkaisu voi löytyä automaattisen ilmankostutusjärjestelmän käyttöönotosta.

Airtecin® automaattinen ilmankostutusjärjestelmä lisää kosteutta tiloihin, joiden sisäilma on kuiva. Airtecin® asiantuntijat suunnittelevat räätälöidyt ja optimoidut ratkaisut kaikkiin käyttökohteisiin.

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja Airtec®-kostutusratkaisuista ja siitä, miten niiden avulla voidaan parantaa työympäristöä.

Ota yhteyttä jo tänään ja saat lisätietoja