Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Airtec®-järjestelmä toi säästöjä UPM:n vaneritehtaan tuotantokustannuksiin

Airtecin® kostutusratkaisu paransi tuottavuutta ja toi säästöjä tuotantokustannuksiin Jyväskylässä sijaitsevassa vaneritehtaassa. Airtecin® järjestelmän avulla pystyttiin myös vähentämään pölyn määrää ja parantamaan työympäristöä.

Lämmön ja pölyn vähentäminen tehostaa tuotantoa

Vanerin valmistuksessa muodostuu erittäin korkeita lämpötiloja, mikä heikentää työympäristön viihtyvyyttä ja työntekijöiden tuottavuutta.

Tuotannossa muodostuu myös erittäin paljon pölyä, mikä vaikuttaa puolestaan näkökykyyn, terveyteen ja työtehoon. Airtecin® kostutusjärjestelmä toi ratkaisun näihin ongelmiin. Sekä henkilöstö että tuotanto on hyötynyt huomattavista parannuksista.

Myönteiset kokemukset kannustavat laajentamaan

Tuotantopäällikkö Antti Vainio on erittäin tyytyväinen järjestelmään, ja henkilöstöltä saatu palaute on ollut myönteistä: 

”Airtecin® ilmankostutusratkaisu on parantanut henkilöstön hyvinvointia ja tehostanut laitoksen tuottavuutta selkeästi. Järjestelmä on käytännöllisesti katsoen maksanut itse itsensä takaisin.”

Yksi ratkaisu, monia hyötyjä

Airtec® asensi korkeapainekostutusratkaisun, jonka suuttimet on kohdistettu tarkasti kriittisille alueille. Tavoitteena oli luoda paikallinen jäähdytys helposti säädettävien sumutussuuttimien avulla. Järjestelmään valittiin HydroOne™, HydroTrio™ sekä EasyLine™-ohjaus- ja pumppuyksikkö, joka tuottaa 88 litraa vettä tunnissa kolmella vyöhykkeellä. 

Kyse on adiabaattisesta jäähdytyksestä, jossa huoneilmaan suihkutettu vesisumu haihtuu jäähdyttäen samalla tuotantotiloissa muodostuvaa lämpöä. Tässä tapauksessa haihdutusprosessin jäähdytysteho on noin 62 kW. 

UPM:n tavoitteena on ottaa ratkaisu käyttöön myös muissa käyttökohteissa. Samantyyppisiä Airtec®-ratkaisuja on jo käytössä kaikissa muissa UPM:n vaneritehtaissa ympäri Suomea.

Ota yhteyttä tänään selvittääksesi kuinka voimme auttaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit