Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Kastrup Vinduet - Laadukkaat ikkunat vaativat kosteuden hallintaa

Ikkunoiden valmistuksessa tarvitaan ilmankostutusjärjestelmä, jotta vältetään raaka-aineen kuivuminen ja varmistetaan täydellinen tulos maalausprosessissa. Tanskalainen laatuikkunoiden tuottaja Kastrup Vinduet A / S on valinnut Airtec®:n toimittamaan kosteudenhallinnan uudelle tuotantolaitokselleen.

Pohjoismaisella ikkunateollisuudella on perinne puun käytöstä pääraaka-aineena. Se asettaa suuret vaatimukset tuotteen käsittelylle prosessin aikana raaka-aineesta lopulliseen ikkunaan.

Ilmankostutusjärjestelmät ovat siksi ikkunoiden tuotannossa vakioelementti, joka ylläpitää suhteellisen kosteuden juuri oikeana prosessin jokaisessa vaiheessa. Osittain estämään puun kuivumista ja osittain pitämään optimaaliset olosuhteet ikkunoiden maalaamiseen.

Vuonna 2018 tanskalainen laatuikkunoiden tuottaja Kastrup Vinduer A /S perusti uuden tuotantolaitoksen. Luotettavan ilmankostutusjärjestelmän asentamisen tärkeydestä ei ollut epäilystäkään. Kostutuslaitteiston toimitti Airtec®.

Ei puun kutistumista tai kuivumista

Ei puun kutistumista tai kuivumista

LEAN ja projektipäällikkö Regnar Roslev selittää: "Pääasiassa on kaksi vaihetta, joissa meillä on oltava täydellinen kosteuden hallinta: Puun työstö ja maaliprosessi."

Puu on luonnollinen materiaali, jolloin raaka-aineessa voi olla halkeamia ja se voi sisältää vikoja kuten hartsitaskuja. Ne on pidettävä hallinnassa, kunnes ikkuna on valmis ja maalattu tai lakattu.

Niin kauan, kun puuta ei ole pintakäsitelty, se imee tai vapauttaa kosteutta ulkoilmaan. Tämä vaikuttaa komponenttien mittoihin ja mekaanisiin ominaisuuksiin - ja sen elinkaareen. Raaka-aineet ja komponentit on pidettävä tarkasti ympäristön kosteudessa ottaen huomioon ikkunantuotannon erittäin tarkat toleranssit.

Puu ei voi muuttaa mittoja tai muotoa tuotantoprosessin aikana. Se edellyttää, että puun kosteuden ja ympäröivän ilman välinen tasapaino ylläpidetään jatkuvasti oikeana.

Optimoitu maalausprosessi

Optimoitu maalausprosessi

Yksi kahdesta ikkunatuotannon osastosta, joihin Airtec® on asentanut ilmankostuttimet, on koneistuksen vieressä sijaitsevassa maali- ja lakkauslinja. Täällä tekniikka ylläpitää ympäröivää ilmankosteutta oikeana, jolla varmistaa maalien tasaantumisen ja kuivumisen kunnolla.

Tämä edellyttää ilmankosteuden ylläpitämistä vaaditulla tasolla 55% RH riippumatta ulkoisista sääolosuhteista. Kun ikkunan on maalattu, puu on suojassa ympäröivältä ympäristöltä ja se pysyy vakaana. Tämän jälkeen kosteudenhallintaa ei enää tarvita.

Tuottava ympäristö ja vähemmän hukkaa

Tuottava ympäristö ja vähemmän hukkaa

Ilmankostutusjärjestelmän asennuksella tavoitellaan tuotantovirheiden minimointia, tuotantoympäristön optimointia ja työntekijöiden, koneiden ja raaka-aineiden kannalta hyvän sisäilmaston ylläpitämistä. Siksi on tärkeää, kenet valitset toimittajaksi:

"Keskustelimme useiden ilmankostutusjärjestelmien toimittajien kanssa", Regnar Roslev toteaa. "Airtec oli toimittanut aikaisemman järjestelmämme ja lopulta heidät valittiin uudelleen. Airtec® erottui olemalla joustava ja osoittamalla hyvää ymmärrystä haasteista, joita monien teknisten toimittajien kanssa aina rakennustyömaan aikana esiintyy. On tärkeää kyetä sopeutumaan prosessin aikana ja olla valmis, kun aika tulee. Tässä tapauksessa Airtec®: n piti toimittaa ja asentaa laitteisto kahden viikon kuluessa; ja sen he tekivätkin. Turvallisesti, ammattimaisesti ja kilpailukykyiseen hintaan. ”

Regnar Roslev korostaa myös Airtecin palvelukonseptia selvänä etuna. "Heidän tarjoama huoltosopimus on huippuluokkaa. Olemme solmineet heidän kanssaan huoltosopimuksen, joka vastaa täsmälleen meidän vaatimuksia tarkkuudesta ja luotettavuudesta."​

Lue lisää; Kastrup Vinduet A/S https://kastrupvinduet.dk/

 

Tästä syystä ilman kosteuttaminen on tärkeää ikkunatuotannossa

  • DVC: n ja DS / EN 14351-1: n vaatimusten mukaisuus
  • Estää puun kuivumista ja halkeilua.
  • Mahdollistaa valmistuksen erittäin tarkoilla toleransseilla ja 100% tarkkuudella
  • luo olosuhteet täydelliselle pintakäsittelylle
 

Kastrup Vinduer A/S
– Uusi tuotantolaitos, jossa kosteuden hallinta

Puuikkunoiden valmistus ja varastointi

Asennustiedot
Asennus vuosi 2018
Tavoitekosteus (RH), % 55
Luonnllinen ilmanvaihto %/ h 20
Huonetilavuus, alue 1 (koneistus), m3 12.960
Huonetilavuus, alue 2 (maalaus), m3 3.888
Laitteisto 1 × HydroSense™, 2 ohjausaluetta
Veden käsittely 1 × RO-laitteisto
1 × Kalkinpoistolaitteisto
2 × Mekaanisia suodattimia
Sumutusyksiköt, alue 1 4 × HydroJet™
Sumutusyksiköt, alue 2 10 × HydroTrio™
Tarvittava kapasiteetti, l/t, alue 1 89,7
Tarvittava kapasiteetti, l/t, alue 2 150,70

Ota yhteyttä tänään selvittääksesi kuinka voimme auttaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit