Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Teerenpelin tislaamo pienensi enkelten siivua Airtec®-järjestelmän avulla

Airtecin® kostutusratkaisun avulla Suomen suurin viskin valmistukseen erikoistunut tislaamo pystyi pienentämään ”enkelten siivuna” tunnettua haihtumista. Kun viskiä kypsytetään, sen määrä vähenee haihtumisen seurauksena.

Teerenpelin Tislaamon viskiä kypsytetään tammitynnyreissä vuosien ajan, minkä ansiosta viski saa ainutlaatuisen värinsä ja makunsa. Puutynnyrit ovat orgaanista ja hengittävää materiaalia, joka haihduttaa vettä ja alkoholia ympäröivään ilmaan. 

Puutynnyrin kosteus mukautuu ympäristön ilmankosteuden mukaan. Nestettä haihtuu tynnyristä pois ilmankosteuden ollessa matala ja takaisin tynnyriin ilmankosteuden ollessa korkea. Jos ilmankosteus on liian matala vuosien ajan, viskin määrä voi vähentyä, millä voi puolestaan olla taloudellisia vaikutuksia.

Painopiste erinomaisen viskin valmistuksessa

”Enkelten siivua ei voida täysin välttää viskin valmistusprosessin aikana, mutta nyt voimme kuitenkin hallita sitä paremmin. Meidän pitää pystyä pitämään suhteellinen kosteus vähintään 63,5 prosentissa. Airtec®-järjestelmän ansiosta tämä käy helposti”, kertoo perheomisteisen tislaamon panimomestari Jaakko Joki. 

Teerenpelin Tislaamoon asennetussa kostutusjärjestelmässä on EasyLine™-pumppuasema ja kaksi säätövyöhykettä, kaksi HydroOne™-yksikköä, kaksi HydroFlex™-yksikköä ja vedenpuhdistukseen käytettävä käänteisosmoosisuodatin. Tämä pakettiratkaisu oli täydellinen Teerenpelin tarpeisiin. 

”Ero uuden ja vanhan järjestelmän välillä on kuin yöllä ja päivällä. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä Airtecin® ratkaisuun”, kuvailee Jaakko Joki. Tämä suomalainen tislaamo on perustettu vuonna 2002. 

Teerenpeli käyttää viskin valmistuksessa vain aitoja ja luonnollisia raaka-aineita ilman lisäaineita. Airtecin® kostutusjärjestelmän ansiosta yritys on pystynyt luomaan täydelliset olosuhteet suositun single malt -viskin tislaamiseen laadukkaasta suomalaisesta ohrasta.

”Airtec® EasyLine™ -kostutusjärjestelmän ja käänteisosmoosiratkaisun ansiosta olemme pystyneet tasapainottamaan varastoinnin aikaista kosteutta. Testasimme myös toisentyyppistä suihkutusjärjestelmää, mutta se ei pystynyt tuottamaan tarvitsemaamme kosteutta. Uusi Airtec®-järjestelmä on luotettava, ja sen avulla pystymme luomaan optimaaliset olosuhteet”, tiivistää Jaakko Joki.

Lue lisää Teerenpelin Tislaamosta osoitteesta www.teerenpelidistillery.com

Ota yhteyttä tänään selvittääksesi kuinka voimme auttaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit