Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Vältä kalliit seisokit kosteudensäädön avulla

Jos kosteustasoja ei pystytä pitämään optimaalisina, seurauksena on staattisen sähkön ja ilmassa leijuvan pölyn muodostuminen, mikä voi johtaa sähköstaattisen varauksen purkautumiseen. Tuotantokatkokset ovat kalliita, mutta ne voidaan välttää tuotantolaitoksen asianmukaisella ilmankosteuden säädöllä. Löydät lisätietoja alta.

Veneiden ja tuuliturbiinin lapojen kaltaisten lasikuitutuotteiden valmistuksessa sähköstaattisen purkautumisen mahdollisuus on suuri eri tuotantovaiheissa. Purkautuminen voi vaurioittaa laitteistoja ja heikentää henkilöstön työturvallisuutta.

Airtecin® ilmankostutusjärjestelmiä hyödynnetään monissa eri muovi- ja komposiittiteollisuuden valmistusprosesseissa. 

Ilmassa leijuva pöly on hyvin tiedostettu ongelma muovituotannossa, koska staattinen varaus vetää pölyä puoleensa. Muoviteollisuuden tuotantolaitoksessa syntyvän staattisen sähkön ja siten myös ilmassa leijuvan pölyn muodostumista voidaan vähentää pitämällä ilmankosteus 40–60 prosentissa.

Sähköstaattisen varauksen muodostumista voidaan näin vähentää merkittävästi. Tämäntyyppisen järjestelmän avulla voidaan parantaa henkilöstön työskentelyolosuhteita ja suojata laitteistoja.

Ota yhteyttä jo tänään ja saat lisätietoja