Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Ilmankostutusjärjestelmä parantaa maalausprosessia ja työympäristöä

Maalit ja lakat edellyttävät jatkuvasti tasaista ilmankosteutta. Jos kosteustaso ei ole asianmukainen ja tasainen, maali ei välttämättä tartu hyvin.

Nämä ongelmat voidaan välttää säätämällä kosteus oikealle tasolle, jolloin maalaamot voivat työskennellä standardien mukaisesti. Löydät lisätietoja alta.

Useimmat maalinvalmistajat määrittelevät maalin käytölle ja kuivumiselle sopivan kosteustason, olipa kyse teollisuuskäytöstä, automaalaamosta, puunkäsittelystä tai muusta käyttökohteesta. Useimpia ammattikäyttöön tarkoitettuja maaleja tulee käyttää vain tietyissä olosuhteissa.

Oikea ilmankosteuden taso on ensiarvoisen tärkeää maalausprosesseissa. Näin maalin tai lakan viskositeetti säilyy asianmukaisena maalin levityksen, kuivatuksen ja kovetuksen yhteydessä.

Jos maali levitetään ilmankosteuden ollessa matala, maali ei ehdi muodosta tasaista kalvoa ennen pinnan kuivumista. Tällöin käsiteltävään pintaan muodostuu appelsiininkuorimainen efekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statiikkamaalauksessa ilmassa oleva kosteus estää puumateriaalin pinnan kuivumisen ja mahdollistaa sähköstaattisen ruiskutuksen toimimisen. Ilmankosteuden säätö on tärkeää missä tahansa maalausprosessissa eteenkin käytettäessä vesiohenteisia tuotteita.

Airtec®-ilmankostutusjärjestelmä voidaan suunnitella maalaamon tarkkojen vaatimusten mukaisesti.

Ratkaisun avulla voidaan varmistaa optimaaliset tuotanto-olosuhteet, korkealaatuiset lopputuotteet ja miellyttävä työympäristö.

 

Tehosta tuotantoa tuotantolaitoksen kartoituksen avulla

Airtec® voi antaa suosituksia tuotantoympäristöön tehtävistä parannuksista kartoittamalla tuotantolaitoksen ilmankostutukseen liittyvät vaatimukset.

Projekti-insinöörimme määrittelevät, mitä hyötyjä kosteudensäätö tuo yksittäisiin maalausprosesseihin. Kartoituksessa analysoidaan esimerkiksi tuotantoprosessit, ilmanvaihtojärjestelmät ja lämmönlähteet. Näiden tietojen perusteella annamme yksityiskohtaisen suosituksen maalausprosessien optimointiin.

Meiltä saat apua ilmankostutusjärjestelmän suunnitteluun, asennukseen ja huoltoon. Ota yhteyttä ja pyydä lisätietoja.

Ota yhteyttä jo tänään ja saat lisätietoja