Sertifioinnit: ISO 22000 HACCP hygienia • ISO 9001 laatu • ISO 14001 ympäristö

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Musiikki-instrumenteissa käytettävän puun herkkiä ominaisuuksia voidaan suojella ympäristön kosteutta säätämällä ja pölyn määrää vähentämällä. Kitaranrakennukseen erikoistuneelle osastolle nämä ratkaisut toivat parannuksia tuottavuuteen ja työympäristöön.

Herkät raaka-aineet ja pöly

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa valmistetaan korkealaatuisia kitaroita, ja kosteudella on ratkaiseva merkitys valmistusprosesseissa ympäri vuoden.

Puu on erittäin herkkiä kosteuden vaihteluille. Suhteellisen kosteuden pitäminen vakaana on siksi erittäin tärkeää, jotta ohut ja haastava materiaali ei kutistu ja halkeile. Myös tuotannossa muodostuva pöly vaikuttaa työympäristöön.

Huomattavia parannuksia

Kitaranrakennuksen opettaja Tero Siromaa on tyytyväinen Airtecin® järjestelmän toimintaan ja huoltoon.

”Ihmiset eivät ehkä ymmärrä, miten paljon kosteus laskee lämmityskauden aikana ja mitä ongelmia se tuo mukanaan. Airtec®-ratkaisun asennuksen jälkeen kosteustaso on pysynyt vakaana ja huoneilma puhtaana ja raikkaana.

Pystymme nyt työstämään tätä herkkää materiaalia ympäri vuoden. Osastollamme on huomattu selkeitä parannuksia sisäilman laadussa.”

Ratkaisu löytyi läheltä

Ajatus ilmankostutusjärjestelmän asentamisesta tuli oppilaitoksen toiselta osastolta, jonne Airtecin® kostutusratkaisu oli asennettu jo vuonna 2006.

”Naapuriosaston hyvien kokemusten lisäksi olimme myös itse kokeilleet toisentyyppistä kostutusratkaisua, minkä seurauksena päädyimme Airtec® Easyline -järjestelmään vuonna 2012”, kertoo kitaranvalmistuksen opettaja Tero Siromaa.

Järjestelmässä on kolme kostutusvyöhykettä, neljä HydroTrio™-yksikköä ja yksi HydroOne™-yksikkö. 

Airtec® on toimittanut yli 20 ilmankostutusratkaisua samantyyppisiin oppilaitoksiin ympäri Suomea.

Ota yhteyttä tänään selvittääksesi kuinka voimme auttaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit